Adaçayı iki farklı şeklinde demlenmektedir. ; Bunlarında birincisinde normal çay gibi demleniyor. ; Bu şekilde adaçayının tadı biraz acı oluyor. ; İkincisinde ise, küçük bir dal çay bardağına konup üzerine kaynar su ilave ediliyor. ; Yerel halk buna "dallı" adını veriyor. ; Böylece istediğiniz renk ve koku ortaya çıkınca dalı çıkarabilirsiniz. ; Bu şekilde hazırlanan adaçayının kokusu daha hafif ve içimi daha hoş oluyor. ; Adaçayı demlemek için taze adaçayı veya kurutulmuş adaçayı yaprakları kullanabilirsiniz. ; 3 büyük çay bardağı için 8-10 taze adaçayı yaprağı veya tepeleme 1-1.5 çay kaşığı ufalanmış kuru adaçayı yaprağı yeterli olacaktır. ; Su kaynadıktan sonra ocağı kapatın veya ocağı iyice kısarak adaçayını atıp 5-7 dakika demlenmesini bekleyin. ; Beş dakikadan fazla demlenmesi tadının acıması nedeniyle pek tavsiye edilmemektedir.;